/
/
Wordt uw woning versterkt?

Wordt uw woning versterkt?

Over het algemeen wordt een versterkingsopgave door de NCG in een aanbestedingsprocedure opgestart. Hierbij wordt de eigenaar van de woning weliswaar betrokken in de procedure, maar wordt een aannemer geselecteerd op aspecten die in de aanbesteding zijn uitgezet zoals beschikbaarheid, budget en kennis. De keuze wordt voor u gemaakt en de kans is groot dat u niet bekend bent met de voorgedragen aannemer.

 

Heeft u een keuze?

Binnen de versterkingsopgave of de sloop-nieuwbouw van uw woning kunt u weldegelijk kiezen voor een eigen aannemer! Met het kiezen van een eigen aannemer neemt u de regie zelf in handen. U kunt uw eigen aannemer op twee momenten in de armen nemen:

  1. Bij het vaststellen van schade, nog vóór een eventueel versterkingsadvies;
  2. Bij ontvangst van het versterkingsadvies, dan kunt u deelnemen aan ‘Eigenaar kiest bouwer’ (EKB)

Eigenaar kiest bouwer (EKB)

Met het plan ‘EKB – Eigenaar kiest bouwer’ van de NCG kiest u zelfstandig een aannemer. Een eigen gekozen aannemer zorg voor meer betrokkenheid bij zowel de woningeigenaar als bij de aannemer. De NCG blijft te allen tijde betrokken bij het versterkingsproces, maar enkel in een faciliterende en toetsende rol.

Op deze manier heeft u samen met de aannemer meer regie in eigen handen en profiteert u bovendien van enkele voordeelaspecten:

  • Aannemer naar eigen keuze;
  • Sneller in contact met uw aannemer;
  • U bent zelf de opdrachtgever in de ontwerpfase;
  • U bent zelf de opdrachtgever in de realisatiefase.

 

Zelf een eigen aannemer kiezen betekent dat u sneller in contact kan komen met uw aannemer en daardoor de wensen kan bespreken met betrekking tot het ontwerp en de realisatie van uw versterkingsopgave. Uiteraard moet de opdrachtversterking wel aan afgesproken voorwaarden voldoen en werkt de aannemer volgens algemene voorwaarden van de NCG. Hierop wordt getoetst door de NCG

Wij helpen u graag op weg!

Al sinds de start van het toekennen van aardbevingsschade zijn wij betrokken geweest bij schade-opnames en het herstel van schade. Zowel bij het CVW, TCMG en het huidige IMG én de NCG zij wij aangemerkt als erkend schadeherstelbedrijf. Wij kennen de procedures en kunnen u adviseren in de versterkingsopgave.

Heeft u vragen of zou u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Schroom niet om contact op te nemen.

 

 

Wij komen graag bij u langs

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Versterkingsopgave

Mogelijk heeft u een versterkingsopgave ontvangen van het NCG of heeft u recent schade ontdekt aan uw woning. In beide gevallen komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen of via onderstaand formulier uw gegevens achterlaten.

Naam *
Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Straatnaam & Huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
Eventuele Toelichting

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.